Controleer het wegen

by / Vrijdag, maart 25 2016 / Gepubliceerd in Controleer Wegen

A controleweger is een automatische of handmatige machine voor het controleren van het gewicht van verpakte goederen. Het wordt normaal gesproken gevonden aan het uitgaande einde van een productieproces en wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat het gewicht van een pakket van het product binnen de gespecificeerde limieten blijft. Ieder packs die buiten de tolerantie vallen, worden automatisch uit de lijn gehaald.

Een controleweger kan meer dan 500 artikelen per minuut wegen (afhankelijk van de grootte van de doos en de nauwkeurigheidsvereisten). Controlewegers kunnen worden gebruikt met metaaldetectoren en Röntgenapparatuur om andere kenmerken van het pakket te kunnen controleren en dienovereenkomstig te handelen.

Een typische machine

Een automatische controleweger bevat een reeks van lopende banden. Deze controlewegers staan ​​ook bekend als bandwegers, bewegende schalen, transportbandschalen, dynamische schalen en in-line schalen. In vultoepassingen staan ​​ze bekend als check schalen. Meestal zijn er drie riemen of kettingbedden:

 • Een invoerband die de snelheid van de verpakking kan veranderen en deze omhoog of omlaag kan brengen tot een snelheid die nodig is voor het wegen. De invoer wordt soms ook gebruikt als indexeerder, waardoor de afstand tussen producten op een optimale afstand voor wegen wordt gezet. Soms heeft het speciale riemen of kettingen om het product te positioneren om te wegen.
 • Een weegband. Dit wordt typisch gemonteerd op een gewichtstransducer die typisch een loadcel met spanningsmeter of een servobalans (ook bekend als een krachtbalans) kan zijn, of soms ook bekend als een gesplitste balk. Bij sommige oudere machines kan de weegbedband worden onderbroken voordat de gewichtsmeting wordt uitgevoerd. Dit kan de lijnsnelheid en doorvoer beperken.
 • Een afkeurband die een methode biedt om een ​​pakket buiten de tolerantie van de transportlijn te verwijderen. De weigering kan per aanvraag verschillen. Sommige hebben een luchtversterker nodig om kleine producten van de band te blazen, maar voor zwaardere toepassingen is een lineaire of radiale actuator vereist. Sommige kwetsbare producten worden afgekeurd door het bed te laten vallen, zodat het product voorzichtig in een bak of andere transportband kan glijden.

Voor precisieweegschalen met hoge snelheid is een loadcel met elektromagnetische krachtherstel (EMFR) geschikt. Dit soort systeem laadt een inductieve spoel op, waardoor het weegbed effectief in een elektromagnetisch veld zweeft. Wanneer het gewicht wordt toegevoegd, veroorzaakt de beweging van een ferromateriaal door die spoel een fluctuatie in de spoelstroom die evenredig is met het gewicht van het object. Andere gebruikte technologieën zijn onder meer rekstrookjes en krachtopnemers met trillende draad.

Het is gebruikelijk dat een ingebouwde computer gedurende de tijd dat de verpakking op het weegbed ligt, veel gewichtsmetingen van de transducer uitvoert om een ​​nauwkeurige gewichtsmeting te garanderen.

Kalibratie is van cruciaal belang. Een laboratoriumweegschaal, die zich meestal in een geïsoleerde kamer bevindt die onder druk staat met droge stikstof (onder druk op zeeniveau), kan een object wegen binnen plus of min 100ste van een gram, maar de omgevingsluchtdruk is een factor. Dit is eenvoudig wanneer er geen beweging is, maar in beweging is er een factor die niet voor de hand ligt: ​​geluid van de beweging van een weegband, trillingen, airconditioning of koeling die tocht kan veroorzaken. Koppel op een loadcel veroorzaakt onregelmatige metingen.

Een dynamische, in beweging zijnde controleweger neemt monsters en analyseert deze om een ​​nauwkeurig gewicht te vormen over een bepaalde periode. In de meeste gevallen is er een trigger van een optisch (of ultrasoon) apparaat om het passeren van een pakket aan te geven. Zodra de trigger is geactiveerd, is er een vertraging ingesteld om het pakket naar de 'sweet spot' (midden) van het weegbed te laten gaan om het gewicht te meten. Het gewicht wordt gedurende een bepaalde periode bemonsterd. Als een van deze tijden verkeerd is, is het gewicht verkeerd. Er lijkt geen wetenschappelijke methode te zijn om deze timings te voorspellen. Sommige systemen hebben een "grafische" functie om dit te doen, maar het is over het algemeen een meer empirische methode die het beste werkt.

 • Een uitwerptransporteur om de pakketten buiten de tolerantie te kunnen verwijderen uit de normale stroom terwijl ze nog steeds met de transportsnelheid bewegen. Het afwijzingsmechanisme kan van verschillende typen zijn. Hiertoe behoren een eenvoudige pneumatische stamper om het uitwerppakket zijdelings van de band te duwen, een omleidarm om het pakket zijdelings te vegen en een uitwerpband die omlaag of omhoog gaat om het pakket verticaal om te leiden. Een typische controleweger heeft meestal een bak om de out-of-tolerance packs op te halen. Soms zijn deze bakken voorzien van een slot, om te voorkomen dat afwijkende artikelen worden teruggevoerd op de transportband.

Tolerantiemethoden

Er zijn verschillende tolerantie methoden:

 • Het traditionele “minimum gewicht” systeem waarbij gewichten onder een bepaald gewicht worden afgewezen. Normaal gesproken is het minimumgewicht het gewicht dat op de verpakking is gedrukt of een gewichtsniveau dat hoger is dan dat om gewichtsverlies na productie mogelijk te maken, zoals verdamping van goederen met een vochtgehalte. De grotere groothandelsbedrijven hebben opgedragen dat elk product dat naar hen wordt verzonden nauwkeurige gewichtscontroles heeft, zodat een klant erop kan vertrouwen dat hij de hoeveelheid product krijgt waarvoor hij heeft betaald. Deze groothandels rekenen hoge kosten voor onjuist ingevulde pakketten.

Data Collection

In het kader van het Europees systeem voor het gemiddelde gewicht is ook vereist dat de door controlewegers verzamelde gegevens worden gearchiveerd en ter inzage liggen. De meeste moderne controlewegers zijn daarom uitgerust met communicatiepoorten om de werkelijke pakketgewichten en afgeleide gegevens te uploaden naar een hostcomputer. Deze gegevens kunnen ook worden gebruikt voor managementinformatie, waardoor processen kunnen worden verfijnd en productieprestaties kunnen worden bewaakt.

Controlewegers die zijn uitgerust met snelle communicatie zoals Ethernet-poorten, kunnen zichzelf in groepen integreren, zodat een groep productielijnen die identieke producten produceren, kan worden beschouwd als één productielijn met het oog op gewichtsbeheersing. Zo kan een lijn met een laag gemiddeld gewicht worden aangevuld met een lijn met een hoog gemiddeld gewicht, zodat het totaal van de twee lijnen nog steeds aan de regels zal voldoen.

Een alternatief is om de controleweger te programmeren om banden met verschillende gewichtstoleranties te controleren. Het totale geldige gewicht is bijvoorbeeld 100 gram ± 15 gram. Dit betekent dat het product 85 g - 115 g kan wegen. Het is echter duidelijk dat als u 10,000 verpakkingen per dag produceert en de meeste van uw verpakkingen 110 g zijn, u 100 kg product verliest. Als u dichter bij 85 g probeert te rennen, heeft u mogelijk een hoog weigeringspercentage.

VOORBEELD: Er is een controleweger geprogrammeerd om 5 zones aan te geven met een resolutie tot 1 g:

 1. Onder Afwijzen…. het product weegt 84.9 g of minder
 2. Onder OK ...... weegt het product 85 g, maar minder dan 95 g
 3. Geldig ……… .. het product weegt 96 g, maar minder dan 105 g
 4. Over OK ...... weegt het product 105 g en minder dan 114 g
 5. Over Weigeren ... .. het product weegt meer dan de 115 g limiet

Met een controleweger geprogrammeerd als zonecontroleweger, kan de gegevensverzameling over de netwerken, evenals lokale statistieken, aangeven dat de instellingen op de upstream-apparatuur moeten worden gecontroleerd om de stroom naar de verpakking beter te regelen. In sommige gevallen stuurt de dynamische schaal een signaal naar een vulmiddel, bijvoorbeeld in realtime, waarbij de daadwerkelijke stroom in een vat, blik, zak, enz. Wordt geregeld. In veel gevallen heeft een controleweger een lichtboom met verschillende lichten om aan te geven de variatie van het zonegewicht van elk product.

Deze gegevens kunnen worden gebruikt om te bepalen of er een probleem is met een upstream-vul- of verpakkingsmachine. Een controleweger kan een signaal naar de machine sturen om de hoeveelheid in een verpakking te verhogen of te verlagen. Dit kan resulteren in een terugverdientijd die verband houdt met de controleweger, aangezien producenten beter in staat zullen zijn het bedrag van de weggave te controleren. Bekijk de casestudy over controlewegers met besparingen op gehakt en verpakking.

Toepassingsoverwegingen

Snelheid en nauwkeurigheid die kunnen worden bereikt door een controleweger wordt beïnvloed door het volgende:

 • Lengte verpakking
 • Gewicht verpakking
 • Lijnsnelheid vereist
 • Inhoud verpakking (vast of vloeibaar)
 • Motortechnologie
 • Stabilisatietijd van de gewichtstransducer
 • Luchtstroom veroorzaakt foutieve metingen
 • Trillingen van machines die onnodige uitval veroorzaken
 • Gevoeligheid voor temperatuur, zoals de loadcellen wel temperatuurgevoelig zijn

toepassingen

In-motion weegschalen zijn dynamische machines die kunnen worden ontworpen om duizenden taken uit te voeren. Sommige worden gebruikt als eenvoudige wegers aan het einde van de transportlijn om ervoor te zorgen dat het totale afgewerkte pakketproduct binnen het beoogde gewicht blijft.

Een beweging transportband controleweger kan worden gebruikt om ontbrekende onderdelen van een kit te detecteren, zoals een gsm-pakket dat de handleiding mist, of ander onderpand. Controlewegers worden meestal gebruikt op de inkomende transportketting en de uitvoer voorverpakking transportband ketting in een pluimveeverwerkingsbedrijf. De vogel wordt gewogen als hij op de transportbandvervolgens kan de netwerkcomputer na verwerking en wassen aan het einde bepalen of de vogel al dan niet teveel water heeft geabsorbeerd, dat bij verdere verwerking zal worden afgevoerd, waardoor de vogel onder zijn streefgewicht komt.

Een hoge snelheid transportband Weegschaal kan worden gebruikt om het tempo of de toonhoogte van de producten op de lijn te wijzigen door de productsnelheid te versnellen of te vertragen om de afstand tussen de pakketten te wijzigen voordat een andere snelheid wordt bereikt die naar een transportbandmachine gaat die meerdere pakketten in een doos verpakt. De “toonhoogte” is de maat van het product zoals het van de voorrand naar de voorrand langs de transportband komt.

Een controleweger kan worden gebruikt om pakketten te tellen en het totale (totale) gewicht van de dozen die op een pallet gaan voor verzending, inclusief de mogelijkheid om het gewicht en de kubieke afmetingen van elk pakket te lezen. De controllercomputer kan een verzendlabel en een streepjescodelabel afdrukken om het gewicht, de kubieke afmetingen, het bezorgadres en andere gegevens voor machine-ID te identificeren door de verzending van het product. Een ontvangende controleweger voor de zending kan het label lezen met een streepjescodescanner en bepalen of de zending is zoals deze was voordat de transporteur deze ontving van het laaddok van de verzender, en kan bepalen of een doos ontbreekt, of dat er iets is gestolen of gebroken tijdens het transport.

Controlewegers worden ook gebruikt voor Kwaliteitsmanagement. Zo wordt grondstof voor het bewerken van een lager gewogen voordat met het proces wordt begonnen, en na het proces verwacht de kwaliteitsinspecteur dat in het afwerkingsproces een bepaalde hoeveelheid metaal is verwijderd. De afgewerkte lagers zijn controlegewogen en lagers met over- of ondergewicht worden afgekeurd voor fysieke inspectie. Dit is een voordeel voor de inspecteur, omdat hij er zeker van kan zijn dat degenen die niet zijn afgewezen binnen de bewerkingstolerantie vallen. Een veelgebruikt gebruik is voor het smoren van plastic extruders zodat een fles die wordt gebruikt voor het verpakken van wasmiddel voldoet aan die eisen van de voltooide verpakker.

Kwaliteitsmanagement kan een controleweger gebruiken voor Niet-destructief onderzoek om afgewerkte goederen te verifiëren met behulp van gemeenschappelijke Evaluatiemethoden om stukken te detecteren die ontbreken bij een "afgewerkt" product, zoals vet van een lager of een ontbrekende rol in de behuizing.

Controlewegers kunnen worden gebouwd met metaaldetectoren, röntgenmachines, open-flapdetectie, barcodescanners, holografische scanners, temperatuursensoren, vision-inspecteurs, timingschroeven om de timing en afstand tussen product, indexeringspoorten en concentratorkanalen op lijn in te stellen plaats het product in een aangewezen gebied op de transportband. Een industriële bewegingscontroleweger kan producten sorteren van een fractie van een gram tot vele, vele kilo's. In Engelse eenheden is dit van minder dan 100ste van een ounce tot wel 500 lbs of meer. Gespecialiseerde controlewegers kunnen commerciële vliegtuigen wegen en zelfs hun zwaartepunt vinden.

Controlewegers kunnen met zeer hoge snelheden werken en verwerken producten met een gewicht van fracties van een gram van meer dan 100 m / m (meter per minuut) en materialen zoals geneesmiddelen en 200 lb zakken met producten van meer dan 100 fpm (voet per minuut). Ze kunnen worden ontworpen in vele soorten en maten, opgehangen aan plafonds, verhoogd op tussenverdiepingen, bediend in ovens of in koelkasten. Hun transportmedium kan bestaan ​​uit industriële banden, laag-statische banden, kettingen vergelijkbaar met fietskettingen (maar veel kleiner) of onderling vergrendelde kettingriemen van elke breedte. Ze kunnen kettingriemen hebben gemaakt van speciale materialen, verschillende polymeren, metalen, enz.

Controlewegers worden gebruikt in cleanrooms, omgevingen met droge atmosfeer, natte omgevingen, productieschuren, voedselverwerking, medicijnverwerking, enz. Controlewegers worden gespecificeerd naar het soort omgeving en het soort reiniging zal worden gebruikt. Meestal wordt een controleweger voor producten gemaakt van zacht staal, en een die wordt gereinigd met agressieve chemicaliën, zoals bleekmiddel, wordt gemaakt met alle roestvrijstalen onderdelen, zelfs de loadcellen. Deze machines zijn gelabeld als "volledige washdown" en moeten elk onderdeel en component gespecificeerd hebben om de washdown-omgeving te overleven.

Controlewegers worden in sommige toepassingen gedurende extreem lange tijd gebruikt - het hele jaar door 24/7. Over het algemeen worden transportlijnen niet gestopt tenzij er onderhoud nodig is, of als er een noodstop is, een noodstop genaamd. Controlewegers die in transportbanden met hoge dichtheid werken, kunnen talrijke speciale uitrustingen in hun ontwerp hebben om ervoor te zorgen dat als er een noodstop optreedt, alle stroom naar alle motoren wordt verwijderd totdat de noodstop is gewist en gereset.


Voor meer informatie of vragen, suggesties of opmerkingen kunt u contact met ons opnemen via:
Contact details
TOP

UW GEGEVENS VERGETEN?