DSC100

by / Woensdag, maart 19 2014 / Gepubliceerd in Spray coating
DSC100 - Flessenspuitcoater

Spray-coater voor flessen

Deze spraycoater zet een antistatische coating op PET-flessen, om problemen op de vul- en verpakkingslijnen te voorkomen.
 

Noodzaak

Vullijnen veel last van hebben uitvaltijd. De reden hiervoor is dat de afvullijn is opgebouwd uit meerdere machines, elk met hun eigen gevoeligheden.

Een van de grootste problemen is fles vastlopen en schuren.
Vooral sinds de beweging van glas naar PET komt dit steeds meer voor.
Vooral Unscramblers zijn hier gevoelig voor. Flessen lopen vaak vast in de invoerbak vanwege de kleverigheid van PET, PP...

Om deze reden hebben we een nieuwe spuittechnologie ongeveer 15 jaar geleden. Destijds werd het vrij vaak gebruikt in de Verenigde Staten, omdat de snelheden daar vanwege de markt meestal hoger zijn.
Spuittechnologieën hadden destijds veel nadelen: het spuiten van grote deeltjes, vervuiling van de transportband (en fabriek), evenals de chemie van het gebruikte product.

Om deze spraycoater te ontwikkelen, hebben we besloten om samen te werken Chemtrend aan de kant van de chemie - wij aan de kant van de machines.
Deze tandem werkte heel goed. Na meer dan 15 jaar kunnen we met trots zeggen dat we een perfecte oplossing hebben gecreëerd, goedgekeurd door de belangrijkste spelers, L'Oreal de leidende zijn.
 

Design

Deze spuitcoater is opgebouwd als een spuitcabine. Deze technologie was beschikbaar bij ons zusterbedrijf Delta Application Technics, die ons heeft geholpen deze machine te ontwikkelen.

Een speciaal ontworpen transportband grijpt flessen bij de nek. Het ontwerp voorkomt dat deeltjes in de fles vallen vermijd elke besmetting in de flessen. De transportband scheidt de flessen ook, dus het is gemakkelijker om ze te besproeien. We hebben verschillende spuitpistoolopstellingen beschikbaar, afhankelijk van de flessen die gecoat moeten worden.

Met dit concept kunt u beschikken extreem laag productgebruik net zoals geen fabrieksverontreiniging. De kast staat volledig onder druk, zodat er geen deeltjes in de fabriek kunnen ontsnappen.
Het is immers algemeen bekend dat kleine deeltjes vermoedelijk kankerverwekkend zijn. Zie onze artikel over het belang van rookafzuiging.
 

De machine

The spray-coater DSC100 can reach coating speeds up to 7.000-10.000 BPH. There is also a DSC200 available, which can go up to +26.000 BPH.
We hebben het product samen met ontwikkeld Chemtrend: lusinO34F. Dit product wordt verkocht met onze machines en is ontworpen volgens de nieuwste normen op het gebied van voedselveiligheid. U kunt andere chemicaliën gebruiken, maar deze zijn onderworpen aan een validatieproces.
 

VOORDELEN:

  • Lost alle vastzittende problemen op de vullijnen op
  • Vermindert sterk het schuren
  • Verbeterde helderheid
  • Lost het aanbrengen van krimpkousetiketten op (vermindert wrijving tussen het etiket en de fles)
  • Vermindert de stofaantrekking van de flessen

 

ANDERE VERSIES

Flessenspray-coater: DSC200
Spuitcoater voorvormen: DSC054

PRIJS
KENNISDATABASE


Voor meer informatie of vragen, suggesties of opmerkingen kunt u contact met ons opnemen via:
Contact details
Tagged onder:
TOP

UW GEGEVENS VERGETEN?