CSA

by / Vrijdag, maart 25 2016 / Gepubliceerd in Machinestandaarden

De CSA Group (voorheen de Canadian Standards Association; CSA), is een non-profit organisatie voor standaarden die standaarden ontwikkelt op 57 gebieden. CSA publiceert standaarden in gedrukte en elektronische vorm en biedt trainings- en adviesdiensten. CSA is samengesteld uit vertegenwoordigers van de industrie, de overheid en consumentengroepen.

CSA begon als de Canadian Engineering Standards Association (CESA) in 1919, federaal gecharterd om normen te creëren. Tijdens de Eerste Wereldoorlog leidde een gebrek aan interoperabiliteit tussen technische middelen tot frustratie, letsel en de dood. Groot-Brittannië verzocht Canada een normcommissie in te stellen.

CSA is geaccrediteerd door de Standards Council of Canada, een kroonbedrijf dat efficiënte en effectieve standaardisatie in Canada bevordert. Deze accreditatie bevestigt dat CSA bevoegd is om functies voor normontwikkeling en certificering uit te voeren en is gebaseerd op internationaal erkende criteria en procedures.

Het CSA-geregistreerde merk geeft aan dat een product onafhankelijk is getest en gecertificeerd om te voldoen aan erkende normen voor veiligheid of prestaties.

Logo van CSA Group
Afkorting CSA
Training 1919
Type Niet voor winst
Doel Normen organisatie
Hoofdkwartier Ontario L4W 5N6 Canada
coördinaten 43.649442 ° N 79.607721 ° W
Regio geserveerd
Canada, VS, Azië, Europa
President & CEO
David Weinstein
Website www.csagroup.org

Geschiedenis

Tijdens de Eerste Wereldoorlog leidde een gebrek aan interoperabiliteit tussen technische middelen tot frustratie, letsel en de dood. Groot-Brittannië verzocht Canada een normcommissie in te stellen.

Sir John Kennedy leidde als voorzitter van de Canadian Advisory Committee van de Civil Engineers het onderzoek naar de noodzaak van een onafhankelijke Canadese normalisatieorganisatie. Dientengevolge, de Canadian Engineering Standards Association (CESA) werd opgericht in 1919. CESA werd federaal gecharterd om normen te creëren. In het begin hielden ze rekening met specifieke behoeften: vliegtuigonderdelen, bruggen, bouwconstructies, elektrische werkzaamheden en staaldraad. De eerste door CESA uitgegeven normen waren voor stalen spoorbruggen, in 1920.

Het CSA-keurmerk

In 1927 publiceerde CESA de Canadian Electrical Code, een document dat nog steeds de bestseller van CSA is. Het afdwingen van de code vereiste producttests en in 1933 werd de Hydro-Electric Power Commission of Ontario de enige bron voor landelijke tests. In 1940 nam CESA de verantwoordelijkheid op zich voor het testen en certificeren van elektrische producten bestemd voor verkoop en installatie in Canada. CESA werd in 1944 omgedoopt tot de Canadian Standards Association (CSA). Het certificatiemerk werd geïntroduceerd in 1946.

In de jaren 1950 sloot CSA internationale allianties in Groot-Brittannië, Japan en Nederland om haar reikwijdte op het gebied van testen en certificeren uit te breiden. Testlaboratoria werden uitgebreid van hun eerste in Toronto tot laboratoria in Montreal, Vancouver en Winnipeg.

In de jaren zestig ontwikkelde CSA nationale arbo-normen en creëerde ze normen voor hoofddeksels en veiligheidsschoenen. Tegen het einde van de jaren zestig en het begin van de jaren zeventig begon de CSA haar betrokkenheid bij consumentenstandaarden uit te breiden, waaronder fietsen, creditcards en kinderveilige verpakkingen voor drugs. In 1960 richtte CSA QMI op, het Quality Management Institute voor registratie van ISO1960 en andere normen. In 1970 werd CSA International opgericht om internationale producttest- en certificatiediensten te leveren, terwijl CSA haar primaire focus verlegde naar ontwikkeling en training van normen. In 1984 zijn deze drie divisies samengevoegd onder de naam CSA Group. In 2004 werd OnSpeX gelanceerd als de vierde divisie van CSA Group. In 2008 werd QMI voor $ 40 miljoen verkocht aan SAI-Global. In 2009 kocht CSA SIRA.

Ontwikkeling van standaarden

CSA bestaat om standaarden te ontwikkelen. Onder de zevenenvijftig verschillende specialisatiegebieden zijn klimaatverandering, bedrijfsbeheer en veiligheids- en prestatienormen, waaronder die voor elektrische en elektronische apparatuur, industriële apparatuur, ketels en drukvaten, toestellen voor het behandelen van gecomprimeerd gas, milieubescherming en bouwmaterialen.

De meeste normen zijn vrijwillig, wat betekent dat er geen wetten zijn die de toepassing ervan vereisen. Desondanks is naleving van normen gunstig voor bedrijven omdat het aantoont dat producten onafhankelijk zijn getest om aan bepaalde normen te voldoen. Het CSA-merk is een geregistreerd certificeringsmerk en kan alleen worden aangebracht door iemand met een vergunning of anderszins geautoriseerd om dit te doen door de CSA.

CSA heeft de CAN / CSA Z299-reeks kwaliteitsborgingsnormen ontwikkeld, die nog steeds in gebruik zijn. Ze zijn een alternatief voor de kwaliteitsnormen van de ISO 9000-serie.

Wet- en regelgeving in de meeste gemeenten, provincies en staten in Noord-Amerika vereisen dat bepaalde producten worden getest volgens een specifieke norm of groep van normen door een nationaal erkend testlaboratorium (NRTL). Momenteel wordt in de Canadese wetgeving verwezen naar veertig procent van alle door CSA uitgegeven normen. CSA's zusterbedrijf CSA International is een NRTL die fabrikanten kunnen kiezen, meestal omdat de wet van het rechtsgebied dit vereist of omdat de klant dit specificeert.


Voor meer informatie of vragen, suggesties of opmerkingen kunt u contact met ons opnemen via:
Contact details
TOP

UW GEGEVENS VERGETEN?