ISBM

by / Vrijdag, maart 25 2016 / Gepubliceerd in Proces

Dit heeft twee verschillende methoden, namelijk eenfasig en tweetraps proces. Het eenfasige proces wordt opnieuw opgesplitst in machines met drie en vier stations. Bij het tweetraps-proces voor het uitrekken van blaasvormen (ISBM) wordt de kunststof eerst met behulp van het spuitgietproces tot een "voorvorm" gevormd. Deze preforms worden geproduceerd met de halzen van de flessen, inclusief schroefdraad (de “afwerking”) aan één uiteinde. Deze preforms worden verpakt en later (na afkoeling) in een blaasvormmachine voor opwarmen door strekken gevoerd. In het ISB-proces worden de voorvormen verwarmd (meestal met behulp van infraroodstralers) boven hun glasovergangstemperatuur en vervolgens met behulp van hogedruklucht in flessen geblazen met behulp van metalen blaasvormen. De voorvorm wordt altijd uitgerekt met een kernstang als onderdeel van het proces.

Voordelen: Er worden zeer hoge volumes geproduceerd. Weinig beperking op flesontwerp. Preforms kunnen worden verkocht als een voltooid item om door een derde partij te worden opgeblazen. Is geschikt voor cilindrische, rechthoekige of ovale flessen. Nadelen: hoge investeringskosten. Het benodigde vloeroppervlak is hoog, hoewel er compacte systemen beschikbaar zijn gekomen.

In het eenfasige proces worden zowel voorvormproductie als flessenblazen uitgevoerd in dezelfde machine. De oudere 4-stationsmethode voor injectie, opwarmen, uitrekken en uitwerpen is duurder dan de machine met 3 stations die de opwarmfase elimineert en latente warmte gebruikt in de voorvorm, waardoor energie wordt bespaard om opnieuw op te warmen en 25% minder gereedschap . Het proces legde uit: stel je voor dat de moleculen kleine ronde balletjes zijn, wanneer ze samen grote luchtspleten en een klein oppervlakcontact hebben, door eerst de moleculen verticaal uit te rekken en vervolgens te blazen om horizontaal te rekken, maakt het biaxiale uitrekken de moleculen kruisvormig. Deze "kruisen" passen in elkaar, waardoor er weinig ruimte overblijft omdat er meer oppervlak in contact komt, waardoor het materiaal minder poreus wordt en de barrière-sterkte tegen permeatie toeneemt. Dit proces vergroot ook de kracht om ideaal te zijn voor het vullen met koolzuurhoudende dranken.

Voordelen: Uitermate geschikt voor kleine volumes en kleine oplagen. Aangezien de voorvorm niet wordt vrijgegeven tijdens het gehele proces, kan de wanddikte van de voorvorm worden gevormd om een ​​gelijkmatige wanddikte mogelijk te maken bij het blazen van rechthoekige en niet-ronde vormen.

Nadelen: beperkingen op flesontwerp. Voor koolzuurhoudende flessen kan alleen een champagnebasis worden gemaakt.


Voor meer informatie of vragen, suggesties of opmerkingen kunt u contact met ons opnemen via:
Contact details
TOP

UW GEGEVENS VERGETEN?